АЗ СЪМ ЗА !

ПП ГЕРБ

Читателско мнение
Какво направи кмета на Попово със „стълбовете на общинското и регионално здравеопазване“?

Превръщането на Попово в крепостно имение на местния феодал Веселинов е вече световно известен факт. Но ако “велможата” познаваше поне малко историята щеше да знае, че за феодалите най-важното е било поданиците му да са добре, защото това определя и неговото съществование. ......(още)


МОРАЛ ИЛИ ЦИНИЗЪМ??

Да се възползваш от мъката на едно семейство, от загубата на един млад човешки живот излиза извън моралната норма или е типичен пример на цинизъм, беше първият въпрос, който си зададох, прочитайки публикацията на сайта на Община Попово „Чиновническо бездушие и политически инатлък са цената на един живот“.......(още)


Фейсбук профил

МГЕРБ

МГЕРБ Търговище


БЛОГ НА МГЕРБ ТЪРГОВИЩЕ
Thursday 28 August 2014 - 12:38:56
изглед за печат
Общинските съветници от ГЕРБ-Търговище остро разкритикуваха политиката на Общината относно разпореждането с общинска собственост. Това стана на провелата се днес сесия на Общинския съвет, която по предложение на местните парламентаристи от ГЕРБ започна с едноминутно мълчание в памет на големия български поет Валери Петров.

Общинският съветник Светлин Бонев, заяви, че продажбата на земеделска земя, вместо отдаването й под аренда е непонятно и неприемливо. Повод за изказването му бяха докладните записки, касаещи продажбата на земеделски земи в села от община Търговище. Светлин Бонев бе категоричен, че разпореждането на земеделска земя от страна на Общината е изключително недалновидно и в ущърб на гражданите и допълни, че общинските съветници от ГЕРБ се обявяват против предложените продажби.


[ Още... ]
Търговище

Wednesday 20 August 2014 - 14:02:51
изглед за печат
Общинският съветник от ГЕРБ-Омуртаг Галина Иванова внесе жалба против решение №396 от 19.08.2014 г. на Общинския съвет, с което беше променен чл.4, ал.1 от Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Омуртаг. Предишния текст на Наредбата позволяваше на гражданите да провеждат своите тържества на открито и закрито до 23,00 ч. С последното си решение местните парламентаристи промениха този час на 24,00 ч.

От ГЕРБ – Омуртаг отбелязаха, че в Закона за защита от шума в околната среда е посочено, че не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23,00 и 7,00 ч.


[ Още... ]
Омуртаг

Wednesday 16 July 2014 - 10:52:06
изглед за печат

На среща с представители на спортната общност в града, ГЕРБ- Търговище подпомогна финансово състезателят по спидуей Милен Манев. За участието си в различни надпревари, Манев сам търси средства за екипировка и поддръжка на мотоциклетите. По този повод, ГЕРБ – Търговище реши да подпомогне състезателят, който редица пъти е завоювал шампионски титли и е прославял Търговище и страната ни по международните писти.

„Милен води своя лична борба. Финансирането за участия е скъпо, затова решихме да му помогнем”, заяви общинският съветник Светлин Бонев. „Помощта на ГЕРБ към спорта е целогодишна. Колкото можем се борим, за зали, за места за тренировки, награждаваме спортисти след техни добри изяви”, допълни Бонев.


[ Още... ]
Търговище

Monday 07 July 2014 - 15:34:02
изглед за печат
Общинското ръководство на ГЕРБ-Омуртаг подпомогна освежаването на Младежкия клуб в село Горна Рътлина. С паричните средства бяха закупени строителни материали за ремонт и подменена дограмата на помещението.

С инициативата си, ГЕРБ – Омуртаг създаде приветлива среда за срещи и забавления на младежите в селото, които се нуждаеха от място, в което да споделят своите общи интереси.
[ Още... ]
Омуртаг

Thursday 26 June 2014 - 13:56:11
изглед за печат


„От БСП показаха кой ги води за носа”. Това заяви на днешната сесия на местният парламент в Търговище, общинският съветник от ГЕРБ Светлин Бонев. Повод за изказването му беше назначаването на новият управител на „Общински пазари” ЕООД Гюрсел Хасанов. Основният мотив за противопоставянето на съветниците от ГЕРБ е, че новоназначеният управител не отговаря на условията на Наредбата за реда за упражняване правата на собственост на Община Търговище в търговските дружества с общинско участие в капитала. Светлин Бонев визира чл.32, в който е посочено, че управителят и контрольор на дружества с ограничена отговорност могат да бъдат дееспособни физически лица с висше образование е управленски опит. „Смятате ли, че инспектор в общото застраховане е управленски опит”, попита Светлин Бонев вносителите на предложението. Въпреки критиките , съветниците от БСП и ДПС приеха за управител на „Общински пазари” ЕООД да бъде назначен Гюрсел Хасанов.

[ Още... ]
Търговище

Tuesday 24 June 2014 - 13:59:03
изглед за печат


В Търговище липсва адекватно управление. Това заявиха на пресконференция днес народният представител от ПП ГЕРБ- Търговище д-р Дарин Димитров и общинските съветници д-р Венка Стоянова и Светлин Бонев.

Основната тема, дискутирана на брифинга беше във връзка с конфликта на интереси на кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев. В тази връзка, областният координатор на ПП ГЕРБ – Търговище и общински съветник д-р Венка Стоянова заяви, че са изпратени две жалби, съответно до Централната избирателна комисия и до Административният съд в Търговище. От АС е получено определение, в което се посочва, че жалбата остава без разглеждане и определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок. Д-р Стоянова е категорична, че обжалване до ВАС ще бъде изпратено, тъй като това е органа, който трябва да вземе отношение по собственото си решение. От ГЕРБ – Търговище са убедени, че правовата процедура по този казус ще бъде извървяна до край. „Ние държим да се спазва закона”, заяви народният представител д-р Дарин Димитров и допълни, че държавата има нужда от законност. Общинските съветници изразиха мнение, че възможното отстраняване на кмета на града и предизвикването на предсрочни избори, дава надежда нещата в Търговище да започнат да се развиват в положителна посока.

[ Още... ]
Търговище
Отиди на страница       >>  
Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2014
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved