Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
петък 06 март 2020 - 11:26:30
изглед за печат


Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище и членове на партията бяха сред гостите на официалното откриване на изложбата "Изкуство и идеология". Тя бе експонирана в Художествена галерия "Никола Маринов"-Търговище по повод 35-та година от учредяването й.

В присъствието на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител Митко Стайков, директорът на ХГ Пламен Проданов представи творбите, включени в изложбата. Сред 60-те платна бяха изложени произведения на Симеон Халачев, Александър Поплилов, Янаки Кавръков, Стефан Начков и др.

Организаторите отбелязаха още, че всички картини са от фонда на търговищката галерия.

[ Още... ]
Търговище
Поставено бе началото на втория етап на националната кампания „Супер фермер”

петък 06 март 2020 - 11:18:33
изглед за печат


Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поставиха начало на втория етап на националната кампания „Супер фермер” в село Певец, общ.Търговище. Припомняме, че кампанията е организирана от Министерството на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерството на образованието и науката, а събитието в търговищко се проведе в овощното стопанство на 22-годишния Антон Василев.

Зам.-министър Лозана Василева разясни, че в първия модул на инициативата са се включили около 330 деца, които са реализирали практически занимания в общо 25 стопанства, подпомогнати по ПРСР, в различни населени места. „Министерството на земеделието, храните и горите насърчава младите хора да започнат своето развитие в земеделския бизнес с помощта на Програмата за развитие на селските райони и по-конкретно подмярка 6.1, по която се осигурява стартова помощ за млади земеделски стопани” – заяви заместник-министър Василева. Тя добави още, че над 103 млн. лв. са договорените средства по подмярката за настоящия програмен период, като е осигурена подкрепа за над 2100 млади земеделски производители. Зам.-министър Василева акцентира още на това, че продължава подкрепата, която оказва Министерството, като за това свидетелства поредното увеличение на бюджета по подмярката с още 12.9 млн. лв. през февруари тази година. „Тази сума ще позволи още 260 млади стопани да сключат договори и да стартират реално свой земеделски бизнес”, каза още Лозана Василева.

[ Още... ]
Търговище
Тя бе на посещение във II СУ "Проф.Никола Маринов"

петък 06 март 2020 - 11:09:32
изглед за печат


"Образованието е приоритет и отговорност, защото дава най-бързия път към успеха. Всяко училище има своя облик, а децата своите възможности и виждания", каза в Търговище заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Заедно с Маргарита Гатева – главен експерт от Дирекция професионално образование и Елка Станчева – началник на Регионално управление на образованието – Търговище посетиха II СУ "Проф.Никола Маринов".

Там зам.-министърът на образованието и науката имаше възможността нагледно да се запознае с процеса по изработване на стенопис от дванадесетокласниците от „Изкуства – Изобразително изкуство“. А в Актовата зала на училището присъства на репетиция на ученици от профил „Изкуства – Музика“.

[ Още... ]
Търговище

петък 06 март 2020 - 09:06:05
изглед за печат


Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище, общински съветници и членове на партията присъстваха на тържествения концерт, посветен на 50-годишния юбилей на II СУ "Проф.Никола Маринов"-Търговище. Музикалното събитие, посветено на юбилея, бе наречено "RETRO MUSIC 70’S". В него различни поколения от клас "Поп и джаз пеене" в училището, с вокален педагог Десислава Станкова, отведоха публиката на музикално пътешествие в 70-те години на миналия век.

Организаторите отбелязаха, че символиката на 1970г. е с началото - първата година от историята на училището.

"RETRO MUSIC 70’S обедени златните хитове на една незабравима епоха. Това е музикалният щрих, с който започват проявите, посветени на юбилея на училището", разказаха още организаторите.

Приветствие към всички присъстващи поднесе Анета Куманова – директор на училището, след което бе връчен сертификат за участие на всеки изпълнител.

[ Още... ]
Търговище
Отиди на страница       >>  
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2020
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved