Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
петък 06 март 2020 - 11:26:30
изглед за печат


Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище и членове на партията бяха сред гостите на официалното откриване на изложбата "Изкуство и идеология". Тя бе експонирана в Художествена галерия "Никола Маринов"-Търговище по повод 35-та година от учредяването й.

В присъствието на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител Митко Стайков, директорът на ХГ Пламен Проданов представи творбите, включени в изложбата. Сред 60-те платна бяха изложени произведения на Симеон Халачев, Александър Поплилов, Янаки Кавръков, Стефан Начков и др.

Организаторите отбелязаха още, че всички картини са от фонда на търговищката галерия.

[ Още... ]
Търговище
Поставено бе началото на втория етап на националната кампания „Супер фермер”

петък 06 март 2020 - 11:18:33
изглед за печат


Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поставиха начало на втория етап на националната кампания „Супер фермер” в село Певец, общ.Търговище. Припомняме, че кампанията е организирана от Министерството на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерството на образованието и науката, а събитието в търговищко се проведе в овощното стопанство на 22-годишния Антон Василев.

Зам.-министър Лозана Василева разясни, че в първия модул на инициативата са се включили около 330 деца, които са реализирали практически занимания в общо 25 стопанства, подпомогнати по ПРСР, в различни населени места. „Министерството на земеделието, храните и горите насърчава младите хора да започнат своето развитие в земеделския бизнес с помощта на Програмата за развитие на селските райони и по-конкретно подмярка 6.1, по която се осигурява стартова помощ за млади земеделски стопани” – заяви заместник-министър Василева. Тя добави още, че над 103 млн. лв. са договорените средства по подмярката за настоящия програмен период, като е осигурена подкрепа за над 2100 млади земеделски производители. Зам.-министър Василева акцентира още на това, че продължава подкрепата, която оказва Министерството, като за това свидетелства поредното увеличение на бюджета по подмярката с още 12.9 млн. лв. през февруари тази година. „Тази сума ще позволи още 260 млади стопани да сключат договори и да стартират реално свой земеделски бизнес”, каза още Лозана Василева.

[ Още... ]
Търговище
Тя бе на посещение във II СУ "Проф.Никола Маринов"

петък 06 март 2020 - 11:09:32
изглед за печат


"Образованието е приоритет и отговорност, защото дава най-бързия път към успеха. Всяко училище има своя облик, а децата своите възможности и виждания", каза в Търговище заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Заедно с Маргарита Гатева – главен експерт от Дирекция професионално образование и Елка Станчева – началник на Регионално управление на образованието – Търговище посетиха II СУ "Проф.Никола Маринов".

Там зам.-министърът на образованието и науката имаше възможността нагледно да се запознае с процеса по изработване на стенопис от дванадесетокласниците от „Изкуства – Изобразително изкуство“. А в Актовата зала на училището присъства на репетиция на ученици от профил „Изкуства – Музика“.

[ Още... ]
Търговище

петък 06 март 2020 - 09:06:05
изглед за печат


Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище, общински съветници и членове на партията присъстваха на тържествения концерт, посветен на 50-годишния юбилей на II СУ "Проф.Никола Маринов"-Търговище. Музикалното събитие, посветено на юбилея, бе наречено "RETRO MUSIC 70’S". В него различни поколения от клас "Поп и джаз пеене" в училището, с вокален педагог Десислава Станкова, отведоха публиката на музикално пътешествие в 70-те години на миналия век.

Организаторите отбелязаха, че символиката на 1970г. е с началото - първата година от историята на училището.

"RETRO MUSIC 70’S обедени златните хитове на една незабравима епоха. Това е музикалният щрих, с който започват проявите, посветени на юбилея на училището", разказаха още организаторите.

Приветствие към всички присъстващи поднесе Анета Куманова – директор на училището, след което бе връчен сертификат за участие на всеки изпълнител.

[ Още... ]
Търговище
Отиди на страница   <<        >>  
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2020
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved