Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
вторник 22 октомври 2019 - 11:14:42
изглед за печат


Уважаеми съграждани,

В последните четири години зададохме ускорено темпо на развитие на Търговище. Постигнахме го заедно, благодарение на активната Ви гражданска позиция, на градивната критика, на подкрепата. Уверен съм, че имам силата, опита, знанията да продължа да работя за хората на Търговище. Защото Ви чувам. Защото Вие задавате дневния ми ред.

Защото Ви чувам, през изминалия мандат обновихме улици, тротоари, булеварди. Реализирахме проекти, като „пробива Катрафилов“, които с десетилетия чакаха финансиране. Обновихме спортната и образователната инфраструктура.

И защото Ви чувам и зная какви са проблемите на Търговище, фокусът на работата ми занапред ще е благоустрояването на кварталите, ремонтите на междублоковите пространства, на улици, на тротоари. Основна задача ще е и благоустрояването на малките населени места.

Защото Ви чувам, ще работя за създаването на индустриална зона и силен икономически център в Търговище. Вярвам, че една такава зона ще привлече външни инвеститори, ще зададе нова посока в развитието на местния бизнес и осигуряването на нови работни места.

Бизнесът обаче се нуждае и от квалифицирани кадри. Затова, инвестициите в образованието и подкрепата за дуалното обучение трябва да продължат. Необходима е и подкрепа за стартиращите, за иновативните предприятия, които да дадат нов заряд на икономическия живот на Търговище. Ще дадат възможности за кариерно израстване на младите и можещите хора, които да създадат семейства тук.

Защото Ви чувам, обновяването на парковите пространства в Търговище ще продължи. Ще продължи засаждането на нови дървета, на повече цветя. Важна е и програмата за саниране. Ще направим всичко възможно повече жилищни сгради в Търговище да бъдат енергийно ефективни.

Открито поставям и темите и проблемите, за които времето и финансовият ресурс не достигнаха. Първо – изграждането на западната страна на бул. „Митрополит Андрей“. Ангажираме се със залагането на средства за проектиране, което да даде информация за цената на изграждане. Захващаме се и с търсенето на източници за финансиране.

Друга наболяла тема е пътят в местността „Драката“. Ще стартираме процедура за промяна в статута й от „зона за земеделски труд и отдих“ във „вилна зона“, с цел асфалтиране и благоустрояване на района. Задачата няма да е лесна, защото е свързана с тежки административни и юридически процедури, с узаконяване на построените сгради в местността. За целта ще разчитам на Вашата активност и подкрепа.

Търсим решение и за сградата на Земеделската банка. След промените в изискванията на Оперативна програма „Региони в растеж“, финансираните обекти трябва да са се самоиздържат. Ако сградата остане с обществени функции, това е трудно постижимо.

Отговорно заявявам, че решенията по тези и други въпроси ще вземем заедно. Защото Ви чувам, защото Търговище е общият ни дом.

И защото Ви чувам, ще предложим още по-качествена грижа за възрастните и хората с увреждания, с разкриването на 6 нови социални услуги и разширяване обхвата на вече съществуващите.

Защото Ви чувам, културният живот на Търговище ще продължи да се обогатява. Възможностите за спорт и туризъм ще се разширяват. Подкрепата за Мисионис и работата за превръщането му в популярна туристическа дестинация ще продължат.

Защото Ви чувам, ще продължи усъвършенстването на системите за т.нар. „Интелигентен град“, включващи мониторинг на качеството на въздуха, видеонаблюдение, паркиране и въвеждането на електронни услуги от най-висок клас на взаимодействие.

Знам, че постигнатото може да бъде надградено. Необходимо е не просто желание, а конкретни действия. Уверен съм, че на 27 октомври с нашите действия ще заявим своята воля Търговище да продължи да се развива като модерен европейски град.

Можем да постигнем целите си заедно, с ясно разписани програма и задачи. С работа, работа, работа за Търговище.

Аз Ви чувам. Чуйте ме и Вие и на 27 октомври ме подкрепете с номер 43 в интегралната бюлетина.

Д-р Дарин Димитров

Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2020
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved