Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
петък 10 януари 2020 - 15:03:37
изглед за печат


Евродепутатът от ЕНП Асим Адемов награди победителите в конкурса за мултимедийна презентация на тема "Будителите на моя роден край, които трябва да помним". Конкурсът в Търговище бе иницииран по повод 1 ноември - Деня на народните будители като съвместна инициатива на евродепутата и РУО-Търговище.

В зала 74 на общинската администрация бяха наградени победителите и връчени специалните награди на отличените участници.
Компетентно жури оцени творбите на учениците, а лично евродепутатът Асим Адемов връчи наградите на най-добрите. За победител в конкурса бе избран мултимедийният проект на Елинор Георгиева, I СУ „Свети Седмочисленици“ – град Търговище. Наградата й включва посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Второто място бе присъдено на Нихал Сюлейманова, I СУ „Свети Седмочисленици“ – град Търговище и Станислава Станчева, ПГСС „Н. Пушкаров“ – град Попово. А трета награда спечели Гамзе Февзиева Салиева, град Попово, Професионална Гимназия по Техника и Лека Промишленост, гр. Попово.

"За мен всички Вие - участниците в този конкурс сте спечелили. Това, че сте се подготвили и включили с различни презентации за будители от Вашия роден край е победа сама по себе си. Благодарим Ви за участието,старанието и идеите, както на Вас,така и за подкрепата на Вашите преподаватели", заяви евродепутатът Асим Адемов в Търговище.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и началникът на РУО-Търговище Елка Станчева също приветстваха участниците и връчиха специални награди.

Припомняме,че право на участие в конкурса имаха ученициот 8 до 12 клас от област Търговище. А презентациите им трябваше да включват данни за народни будители от родния край, с информация за тяхното дело, насочено към съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, техни паметници и символи в региона - израз на почит и признателност към делото им.

Общо 22 презентации от училища от Търговище, Попово и Омуртаг се състезаваха за голямата награда.

"Вие сте съвременните будители, които с желание и отговорност трябва да пазят и предават националното ни самочувствие, историята ни, мъдростта от предците ни, да бъдете горди с делата им. Адмирации за Вашата инициативност", сподели пред гостите в залата кметът д-р Дарин Димитров и областен координатор на ГЕРБ за област Търговище.
Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка
Инициативи
Местни избори 2011 - Търговище - Инициативи
Брой снимки: 26

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2020
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved