Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБПоставено бе началото на втория етап на националната кампания „Супер фермер”

петък 06 март 2020 - 11:18:33
изглед за печат


Заместник-министърът на земеделието Лозана Василева и заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поставиха начало на втория етап на националната кампания „Супер фермер” в село Певец, общ.Търговище. Припомняме, че кампанията е организирана от Министерството на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерството на образованието и науката, а събитието в търговищко се проведе в овощното стопанство на 22-годишния Антон Василев.

Зам.-министър Лозана Василева разясни, че в първия модул на инициативата са се включили около 330 деца, които са реализирали практически занимания в общо 25 стопанства, подпомогнати по ПРСР, в различни населени места. „Министерството на земеделието, храните и горите насърчава младите хора да започнат своето развитие в земеделския бизнес с помощта на Програмата за развитие на селските райони и по-конкретно подмярка 6.1, по която се осигурява стартова помощ за млади земеделски стопани” – заяви заместник-министър Василева. Тя добави още, че над 103 млн. лв. са договорените средства по подмярката за настоящия програмен период, като е осигурена подкрепа за над 2100 млади земеделски производители. Зам.-министър Василева акцентира още на това, че продължава подкрепата, която оказва Министерството, като за това свидетелства поредното увеличение на бюджета по подмярката с още 12.9 млн. лв. през февруари тази година. „Тази сума ще позволи още 260 млади стопани да сключат договори и да стартират реално свой земеделски бизнес”, каза още Лозана Василева.По думите на заместник-министър Таня Михайлова очакванията на образователното министерство са в този етап на кампанията да се включат повече от 750 ученици от над 40 училища в страната. Зам.-министър Михайлова подчерта, че не всичко се учи в класните стаи, но класните стаи дават добрата базова подготовка. "Най-силно разчитаме на връзките между професионалните гимназии по земеделие и реалните производители”, заяви още Таня Михайлова.

"Земеделието е основен отрасъл и поминък както в Търговищка област, така и като цяло в България.Ние трябва да се стремим и да даваме пример на младите хора, да ги срещаме със стопани като Антон Василев, за да знаят, че има възможност да се печели от селско стопанство”, бяха думите на областния управител Митко Стайков.

Младият фермер демонстрира пред зам.-министрите, областния управител, кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, директора на ОД „Земеделие” – Търговище Севда Ерменкова, началника на РУО – Търговище Елка Станчева, директора на Професионалната гимназия по земеделие- Бойка Казакова, възпитаници на учебното заведение и др., способ за подрязване на черешови насаждения.
Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2020
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved