Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
понеделник 19 октомври 2020 - 20:15:10
изглед за печат


Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище и представители на партията уважиха официалното откриване на Музеен образователен център-Търговище. В Свещаровата къща, където ще бъдат реализирани образователните дейности на Центъра, директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева приветства гостите на проявата, сред които кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, секретарят на общинската администрация Христалина Халачева, директори на институции, училища и др.

Магдалена Жечева разясни, че откриването на Центъра е заключителният етап от успешно приключилия проект „Оборудване на Музеен образователен център в Регионален исторически музей –Търговище”, изпълняван с финансовата подкрепа на Министерство на културата по направление: Музеят като образователна среда. Директорът на музея благодари за подкрепата от страна на министерството, както и на Ралица Димова от РИМ-Търговище за реализираните дейности по проекта.

"Тази крачка, която правим е още един начин да съхраним сградата на Свещаровата къща, да се погрижим за нея, да я оживим и хората да имат нужда от това място.Ние работим за бъдещето на Търговище и на България, за децата и възрастните, които ще влязат в този Музеен образователен център, да могат по един интересен начин да се запознават с историята и да я обикнат", каза по време на официалното откриване Магдалена Жечева.
"Съвременните технологии, нетрадиционните образователни подходи и обновената музейна среда в Свещаровата къща безспорно ще привлече вниманието както на подрастващите с различните дейности, които музейните специалисти ще подготвят за тях, така и на по-големите посетители", коментираха от ПП ГЕРБ-Търговище. Градоначалникът и областен координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров също адмирира идеята музейният образователен център да бъде за децата място, изпълнено с история, знания, занимания, инициативи и програми, чрез които връщайки се назад да опознават миналото и историята ни.

Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка
13.09.2007 - в 24 Часа
Местни избори 2007 - Пресата за нас - 13.09.2007 - в 24 Часа
Брой снимки: 3

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2021
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved