ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
четвъртък 01 април 2021 - 19:41:31
изглед за печат


Димитър Димитров – петият в листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР-Търговище. Роден на 03.02.1964 в гр.Попово. Димитър Димитров е председател на групата общински съветници в Общински съвет – Попово. Заема длъжността директор на дирекция социални дейности в гр.Попово. На предстоящите парламентарни избори е пети в листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР-Търговище.


-Трети локдаун за България, отново наблюдаваме ръст на броя заболели. Безспорно пандемията с COVID-19 разтърси целия свят. С какво Ви промени тя в личен и професионален план?

--Никога не съм си представял,че ще преживея в моя живот пандемия, но ето случи се. В личен план преживях тежка загуба на моята майка. Това беше неочаквано за мен и семейството ми, дори и децата ми, които живеят в Италия и Австрия не можаха да си дойдат. В професионален план станах още по взискателен както към себе си така и към околните, към моите служители, защото искам преди всичко те да бъдат здрави. При нас работата не спира, въпреки заболеваемостта.-Какво Ви провокира да се занимавате с политика? Защо избрахте ГЕРБ?

--Да се занимавам с политика ме провокира възможността да променяш и помагаш. Политиката в България, от моя скромен опит показва, че е изключително труден процес. Дори в годините съм оставал без работа поради различното ми мислене и прямота. Включих се в ГЕРБ още през август 2006 г., когато създавахме Гражданско сдружение ГЕРБ. В Попово бяхме трима души, които го учредихме и получихме задача да търсим съмишленици. Бяхме сред първите в област Търговище.-В предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот акцентирате върху видимите резултати за България и направеното до момента от правителствата на ГЕРБ. Как би Ви се искало да видите страната и област Търговище през следващите четири години?

--През следващите четири години искам в страната ни да няма повече пандемия, да успеем да я овладеем. Всичко друго е вече предначертано от отминалите четири години и трябва да продължи. Приемането ни във валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, продължаване на инфраструктурните проекти и увеличаването на доходите на хората. А за област Търговище особено важно е да приключи изграждането на АМ „Хемус” около, която ще се гради бъдещето на целия регион. Това ще доведе безспорно до нови инвеститори и нови работни места, убеден съм, че ще помогне и на моя роден град Попово да промени изцяло своя облик и да задържи младите хора .-Какви качества, според Вас, трябва да притежава народният представител, за да се припознаят повече избирателите в него и да оправдае гласуваното му доверие?

--Народният представител, влизайки в този храм на държавността - Народното събрание, трябва да загърби политическите си пристрастия и да започне да работи за хората, без да ги дели по етнос, религия и политически пристрастия. Всъщност това виждаме всеки ден от нашия премиер Бойко Борисов. Трябва да се спре с този антагонизъм, ненавист, злоба, оплюване от страна на опонентите ни. Различия може да има, но в политиките, които са изцяло насочени към хората и бизнеса, трябва пълен консенсус. Народните представители трябва да работят за просперитета на народа.-Какво е за Вас Попово? Защо решихте да живеете и работите в по-малък град?

--За мен Попово, моя роден град, е всичко! Живял съм няколко години в София, но се върнах. Тук в малкия град има спокойствие, приятели, уважение между хората. Приемам моите съграждани като едно семейство, въпреки различията ни. Точно те ме мотивират да работя за тях и затова приех да участвам в тези избори, да бъда техния представител в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Търговище. Чувствам се горд от хората в Попово, които пазят традициите и историята ни.-Има ли лична кауза, на която ще държите в 45-тото народно събрание? Как ще довършите изречението - "В новия български парламент бих допринесъл за развитието на търговищки регион с..."?

--Лична кауза за мен в 45-тото Народно събрание, освен работата в полза на жителите на Търговище, Попово, Омуртаг, Опака и Антоново, е и приемането на нов закон за социално подпомагане, справедлив и обвързан с трудова заетост. А изречението бих допълнил: В новия български парламент бих допринесъл за развитието на Търговищки регион с привличането на инвеститори, особено след приключване изграждането на АМ „Хемус”.-Свързват името Ви, освен с позицията на директор на дирекция социални дейности в гр.Попово, но и като председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет-Попово. Как оценявате работата си там?

--Вече 22 години съм директор на Дирекция социално подпомагане в град Попово. Изцяло съм отдаден на работата си. Изключително трудно беше в самото начало, но вече мога да кажа, че създадохме един чудесен екип, който работи изцяло в полза на хората. Обслужваме общините Попово и Опака. Всеки ден се срещам с хора, които са в затруднено положение и идват при мен с болката си и с желание за помощ. Проблемът на всеки един го приемам като лична кауза и се стремя да го реша. Така е и в работата в Общински съвет. Хората ме познават и знаят, че по всяко време съм готов да откликна. Работата в общинския съвет също е отговорност. С колегите в групата се стремим да бъдем коректив на управлението в Община Попово. Като председател на групата съветници се опитвам да бъда мотора на решенията в полза на жителите ни. Не винаги се получава, защото има известна специфика, която опитваме да преодолеем, но не се отказваме.-Много избиратели и обикновени хора биха попитали какъв е Димитър Димитров у дома, със семейството и приятелите си, в мечтите си, какво прави в свободното си време?

--Тази моя всеотдайност е ценена от хората. Въпреки че не винаги може да се помогне, поради ред независещи от мен причини, но домът ми е винаги отворен за всички. Срещам разбиране и от жената до мен. Разбира се, като всеки човек и аз имам мечти. Обичам да бъда с моите приятели, да говорим, да спорим, да ми бъдат коректив, ако греша понякога в обществената си работа и винаги се вслушвам в техните съвети. В свободното си време обичам да бъда със семейството сред природата. Двете ми дъщери живеят в Италия, и особено сега в тази пандемия не можем да се съберем, а синът ми е в Австрия. Пандемията ни раздели, но и това ще отмине и отново ще се върнем към нормалния начин на живот. Аз съм син на часовникар, който вече е на 87 години, но продължава да практикува занаята си. През свободното си време обичам да се занимавам с ремонт на часовници. Това е огромна магия - да даваш живот на спрял часовник.-Защо на 4.04.2021 г.гласоподавателите от 28 МИР-Търговище да подкрепят със своя вот коалиция ГЕРБ-СДС с номер 28 в интегралната бюлетина?

--На 04.04.2021г. нека избирателите да гласуват с ум и разум, за да продължат инфраструктурните проекти, да продължи увеличаването на доходите, да продължи програмата за саниране на сградите, да продължи работата, в интерес на хората. Защото всички знаем, че без работа няма доходи, няма развитие. Предизвикателствата са много, особено след приключване на пандемията. В програмите на нашите опоненти не виждам потенциал да продължи казаното от мен по-горе.
За да продължи развитието на България е нужна подкрепа с номер 28 в интегралната бюлетина. А ако искат човек като мен да бъде техния представител в 45-тото Народно събрание - да ме подкрепят с преференция 105.

Сподели:   Facebook MySpace Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБВидео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2021
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved