ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ
петък 02 април 2021 - 16:30:45
изглед за печат


Учител по призвание, политик по убеждение, майка и съпруга от сърце, приятел по душа. Доста определения, всички събрани в личността на Анета Куманова. Родена на 1.09.1977 в гр.Търговище. В професионалния си път Анета Куманова е била ст. експерт организация на средното образование в РУО, заместник-директор на ПГИИ „Джон Атанасов“ и заместник-директор на III ОУ „П.Р.Славейков“. Към настоящия момент е директор на най-голямото училище в област Търговище – Второ СУ „Проф.Никола Маринов“. Втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ, председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет-Търговище. В предизборната надпревара за парламентарния вот Анета Куманова е на шеста позиция в листата с кандидати на коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР- Търговище.

-Трети локдаун за България, отново наблюдаваме ръст на броя заболели. Безспорно пандемията с COVID-19 разтърси целия свят. С какво Ви промени тя в личен и професионален план?

--Неминуемо това даде отражение върху ежедневието и психиката на всички ни. В професионален план образователната система претърпя също промени. Бързо трябваше да реорганизираме работата си и съм изключително горда, че учителите много бързо успяха да бъдат адекватни на случващото се. Според мен оправдахме очакванията на родители, на общественост и бързо се справихме с учебния процес в електронна среда. В личен план моето семейство не беше засегнато пряко от вируса, но променихме начина, по който общуваме с приятелите и близките си. Съпреживяхме не малко болки от загубата на познати и приятели, които вече не са сред нас. В ежедневието станахме по-дистанцирани, за да спазваме мерките. Започнахме да ценим това, което ни заобикаля, истински важните и ценни приоритети. Видях какво е обучението от разстояние в електронна среда и като родител, и като учител. В моите очи и от двете страни на ситуацията – учителите са герои.-Какво провокира един педагог да се занимава с политика? Защо избрахте ГЕРБ?

--Припознах в ГЕРБ своите убеждения и виждания като дясна партия. Учителите са хора с активна гражданска позиция, хора с мнение. Прецених за себе си, че като участник в политиката мога да допринеса с опита си в политиките за образование – да се осъществяват, да бъдат реални, да са насочени към учителя, ученика и обществото като цяло.-В предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот акцентирате върху видимите резултати за България и направеното до момента от правителствата на ГЕРБ. Как би Ви се искало да видите страната и област Търговище през следващите четири години?

--Кампанията ни даде възможност да се срещнем с хора от различни сектори и слоеве на обществото и техните проблеми. Искам да видя това, което се случи през последните 4 години в Търговище - да продължи. Парковете да стават все по-красиви, детските площадки – все повече на брой и със здрави деца, играещи на тях, да пътуваме по хубави пътища, да вървим по здрави тротоари и най-вече – да срещам усмихнати хора, защото когато човек е щастлив и удовлетворен от живота си - това му личи.-Какви качества, според Вас, трябва да притежава народният представител, за да се припознаят повече избирателите в него и да оправдае гласуваното му доверие?

--Народният представител трябва да има своята експертиза. Нашата листа е съставена от експерти в различни области, именно по тази причина. В Народното събрание има място за юристи, лекари, учители, финансисти, личности, доказали себе си в своя професионален път. Според мен народният представител не трябва да губи връзката си с хората, от региона, от който е избран, необходимо е да чува и изслушва избирателите си, да дава възможност те да получат обратната връзка от него. Диалогът е изключително важен и смятам, че бъдещите депутати трябва да бъдат точно такива.-Какво е за Вас Търговище? Живеете и работите тук, защо решихте да останете в родния си град?

--Търговище е моят град, тук съм родена и израснала, тук избрах да създам семейство и да се родят моите деца. И пред мен в даден етап от живота е възниквал казуса дали да отида в по-голям град или в чужбина. Обсъждали сме го с моя съпруг. По-лесно е да избягаш, по-трудното е да бъдеш себе си и да отстояваш целите си. Максимите: „Камъкът си тежи на мястото“ и „У дома истините помагат“, мисля, че важат за нас, затова избрахме семейството и нашият дом да бъдат в Търговище. Мисля, че сме направили правилния избор.-Има ли лична кауза, на която ще държите в 45-тото народно събрание? Как ще довършите изречението - "В новия български парламент бих допринесла за развитието на търговищки регион с..."?

--Каузата, която бих отстоявала като личен приоритет е свързана с образованието и децата. Бих допринесла и с развитие на образователната инфраструктура, по-големите възможности за инвестиции и на региона като цяло, с възможност за младите хора. За мен е изключително удоволствие, когато днес, вървейки по улиците на Търговище и влизайки в различни институции в частния и обществения живот, виждам да работят мои ученици. Деца, които завършиха средното си образование в Търговище, след което висшето – в по-голям град и избраха да се върнат в родния си град.-Повечето хора в Търговище свързват името Ви и с позицията председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ. Как оценявате работата Ви в местния парламент?

--Председател на групата общински съветници от ГЕРБ съм в този мандат, който е втори за мен като общински съветник. Нашата група изключително добре изпълнява своите функции и подхожда с отговорност към задълженията си. Носим различна професионална експертиза, което е изключително ценно, когато работим в комисиите към Общински съвет. Погледнати отстрани общинските сесии изглеждат скучни и лесни, но реално не е така. Преди да се стигне до гласуване на докладна записка, тя се разглежда на комисия, обсъжда се с експертите от общинска администрация, нанасят се корекции, ако е необходимо, нови предложения и гласуването на сесия е последният етап.
-Зад гърба си имате опит като учител, експерт в сферата на образованието, мениджър на основно училище и гимназия, какво Ви даде до момента този професионален път, на какво Ви научи?

--Да бъда учител е моя сбъдната мечта, която успях да реализирам. Житейският и професионалният ми път се развиха така, че ми дадоха възможност да погледна на образованието от различни страни – като експерт в РУО, като директор на едно по-малко училище, а сега на едно много по-голямо. Мога да кажа, че познавам образователната структура от всички нейни ъгли и на всички нейни нива. А не на последно място и като родител. Ежедневно децата ме учат на най-много. Сред тях е това да бъда по-търпелива в работата си. Научих, че децата са най-добрият барометър, най-чисто и искрено, най-ценно.-Много избиратели и обикновени хора биха попитали каква е Анета Куманова у дома, със семейството и приятелите си, в мечтите си?

--Майка, съпруга, домакиня, гордея се със семейството и децата си – това съм аз. Обичам да се срещам с приятели и да пътувам на красиви места в България. Мечтая си да сме здрави и децата ми да намерят своя път в живота и да чувстват удовлетворение от това. Мечтая си Търговище да продължи да бъде едно слънчево и китно градче в североизточна България, с усмихнати и позитивни хора.
-Защо на 4.04.2021 г. гласоподавателите от 28 МИР-Търговище да подкрепят със своя вот коалиция ГЕРБ-СДС с номер 28 в интегралната бюлетина?

--Призовавам всички да бъдат активни на вота на 4 април. Всеки един от нас като гражданин на България има своето право на глас и трябва да се възползва от това. Нека изберат номер 28 в интегралната бюлетина за коалиция ГЕРБ – СДС. ГЕРБ доказа, че България започна своето развитие и това развитие трябва да продължи. Гласувайте за нас!


Сподели:   Facebook MySpace Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Търговище
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБВидео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2021
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved