Новина: "Образованието е приоритет и отговорност" - каза в Търговище зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова
(Категория: Търговище)
Публикувано от admin
петък 06 март 2020 - 11:09:32"Образованието е приоритет и отговорност, защото дава най-бързия път към успеха. Всяко училище има своя облик, а децата своите възможности и виждания", каза в Търговище заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Заедно с Маргарита Гатева – главен експерт от Дирекция професионално образование и Елка Станчева – началник на Регионално управление на образованието – Търговище посетиха II СУ "Проф.Никола Маринов".

Там зам.-министърът на образованието и науката имаше възможността нагледно да се запознае с процеса по изработване на стенопис от дванадесетокласниците от „Изкуства – Изобразително изкуство“. А в Актовата зала на училището присъства на репетиция на ученици от профил „Изкуства – Музика“.


"Важно е младите хора да съхранят ценностите, които им дават семейството и образователната система, да реализират успехите си, да дерзаят с достойнство, да направят правилния избор за своето бъдеще, което ще им позволи да се чувстват щастливи и удовлетворени", коментира още зам.-министър Михайлова.

Работната й визита в Търговище продължи със среща с педагогическия колектив на училището, на която учителите имаха възможност да зададат своите въпроси, касаещи сферата на образованието и науката.

Заместник-министър Таня Михайлова пожела на търговищките учители търпение, разбиране и сили за бъдещи успехи.Новина от ГЕРБ Търговище
( http://gerb-targovishte.com/news.php?extend.1375 )