Новина: Общински съветници и членове на ПП ГЕРБ-Търговище се присъединиха към празника за Тодоровден в шуменското село Пристое
(Категория: Търговище)
Публикувано от admin
събота 07 март 2020 - 17:11:57Общински съветници и членове на ПП ГЕРБ-Търговище присъстваха на празника Тодоровден в шуменското село Пристое. Там се проведе традиционното за празника надбягване с коне - кушия, а сред официалните гости на празника бяха министър-председателят на България Бойко Борисов, зам.-министър Николай Нанков, началникът на кабинета на премиера Деница Желева, областният координатор на ПП ГЕРБ Силистра и член на ИК на ГЕРБ Тодор Тодоров, кметът на град Шумен Любомир Христов, областни управители, кметове на населени места и др.

"Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", заяви министър- председателят на България Бойко Борисов.


Той отговори на много от въпросите, които присъстващите му зададоха, разговаря с областния управител на Търговище Митко Стайков, както и с общинските съветници от ПП ГЕРБ-Търговище и членове на търговищката структура, които присъстваха на празника в селото.

"Имахме възможността да присъстваме в празничния Тодоровден на състезание с впечатляваща организация. На това място организаторите, местното население и умелите жокеи пазят характерната за Тодоровден традиция и я предават на младите", коментираха от ПП ГЕРБ-Търговище.

Те благодариха на организаторите за преживяните емоции и поздравиха всички именици и празнуващи Тодоровден.Новина от ГЕРБ Търговище
( http://gerb-targovishte.com/news.php?extend.1379 )