Новина: ГЕРБ-Търговище се включи в кампанията по кръводаряване в условията на COVID-19
(Категория: Търговище)
Публикувано от admin
вторник 24 март 2020 - 10:59:41ГЕРБ-Търговище се отзова на призива на Министерство на здравеопазването за кръводаряване.

Пръв в инициативата по кръводаряване се включи общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Търговище и зам.-областен управител на Търговище Панайот Димитров.

"От Министерството на здравеопазването информираха за драстично спадналия брой на кръводарителите в последните седмици. В настоящата кризисна ситуация, в условията на коронавируса, решихме да помогнем, тъй като много пациенти ежедневно се нуждаят от преливане на кръв и кръвни съставки, а в много случаи това е жизненоважно за тях", обясни Панайот Димитров.

Той даде кръв в Центъра по трансфузионна хематология в Търговище при спазване на всички необходими мерки за сигурност от страна на медицинския екип.


От ГЕРБ-Търговище апелират хората, чието здравословно състояние позволява, да дарят кръв, спасявайки по този начин живот на пациент в нужда.
Припомняме, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси, какъвто е и COVID-19,чрез трансфузия. А желаещите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им.

От ГЕРБ-Търговище призовават още за стриктно спазване на всички мерки за борба с коронавируса.

"Нека бъдем отговорни към собственото си здраве и това на околните, да се справим заедно", апелират от ПП ГЕРБ-Търговище.


Новина от ГЕРБ Търговище
( http://gerb-targovishte.com/news.php?extend.1381 )