Новина: Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР-Търговище разговаряха онлайн с министъра на образованието Красимир Вълчев
(Категория: Търговище)
Публикувано от admin
петък 02 април 2021 - 17:08:00Водачът на листата от коалиция ГЕРБ-СДС в 28 МИР-Търговище Теменужка Петкова и останалите кандидати за народни представители Гергана Цонева, Митко Стайков и Анета Куманова разговаряха онлайн с министъра на образованието Красимир Вълчев. В интерактивната среща взеха участие близо 30 директори и преподаватели от област Търговище.

"Нашето дълбоко убеждение е, че разговорът за образованието е разговор за дългосрочното ни бъдеще и учителите заемат централно място в него. Затова изведохме образованието като наш основен приоритет в управлението", заяви водачът на търговищката листа Теменужка Петкова по време на срещата.

Посочено бе още, че истинската грижа към образователния сектор проличава по това, че преди четири години стартовата заплата на един учител беше 650 лева, а днес тя вече е 1250 лева. Средната учителска заплата вече е 120% от средната за страната. "Уверени сме, че тези тенденции ще продължат, заедно с дълбоките реформи, които засягат същността на образователния процес – акцент върху IT обучението за осигуряване на подготвени кадри за отраслите с висока добавена стойност", каза още Теменужка Петкова.


Тя посочи още, че Министерството на енергетиката стартира процедура по Норвежката програма, чрез която ще може да бъде финансирано санирането на сгради, включително и общински. В рамките на тези проекти ще може да се включи и подмяна на отоплителни инсталации.

"Така се надявам да бъдем полезни на практика и за подобряването на материалната база в българските училища", заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР-Търговище Теменужка Петкова.

Новина от ГЕРБ Търговище
( http://gerb-targovishte.com/news.php?extend.1481 )